beardEkotrenden är ett faktum, samtidigt som skägg också är mer inne än någonsin. Det kommer fler och fler produkter på marknaden som är ekologiska. Samtidigt är det allt fler frisörer och barberare som vill arbeta med ekologiska produkter. Häng på trenden och satsa på att behandla skägget ekologiskt för att både vara snäll mot dig själv och mot naturen. 

Efterfrågan styr utbudet på ekologiska produkter för skönhet. Tycker man att tanken med ekologiskt är bra och önskar att det ska finnas fler produkter på hyllorna så finns det bara en sak att göra – köp ekologiskt. På http://www.sliqhaq.se/ finns bland annat ekologisk skäggolja för att hålla ditt skägg i topptrim på ett naturligt sätt. Ekologiska produkter är ett hållbart sätt att hålla sig snygg och att använda sig av naturliga produkter är trendigt. Det gör en större skillnad än man kan tro, det kan bland annat ha stor inverkan på skäggets kvalitét och känsla.

Ta hand om skägget på rätt sätt

Vad vi använder för produkter till skägget påverkar miljön och den egna hälsan, och det är därför viktigt att ta ansvar över vad vi använder oss utav. Barberaren Sasha berättar för Sveriges Radio att det är populärt med både mustasch och helskägg, och han tror att skägget är här för att stanna. Allt fler använder sig dessutom utav ekologiska produkter, eftersom man har en större medvetenhet om vad man utsätter sin kropp och miljön för. Med ekologiska produkter slipper man onödiga kemikalier, och fokus ligger endast på att ta fram bra produkter gjorda av naturliga ingredienser. Någon som verkligen har tagit hand om sitt skägg på rätt sätt är Memo Göcek från Täby i Stockholm. I GP kan man läsa om att han är årets vinnare av skäggtävlingen ”en karl med skägg”, där Sveriges bästa skägg utses. Han var den enda i tävlingen som fixade sitt eget skägg, vilket tyder på att han måste satsat på bra skäggvård, förhoppningsvis ekologiskt!

Idag finns det ekofrisörer och ekobarberare

Trenden med ekologisk har gått så långt att det idag finns frisörer och barberare som bara arbetar med ekologiska produkter. Dessa yrkesroller utsätter sig i vanliga fall för väldigt mycket kemikalier från produkter som används i arbetet. Intresset för ekologisk hårvård överlag ökar, och nu vill också allt fler frisörer och barberare satsa på ekologiska produkter, skriver YLE. Dock är dagens marknad för andra hårvårdsprodukter stor, så det kan ta ett tag innan ekologiska produkter kommer upp i samma konkurrensklass som dessa.