Om du är en av dem som söker att bli hårfri på vissa ställen på din kropp så finns det flera vägar att gå. Du kan bland annat vaxa, beställa olika verktyg för effektiv hårborttagning eller satsa på permanent hårborttagning med laser. Frågan är vad som passar dig.

Att ta bort kroppsbehåring har länge varit något som är populärt. Det har fötts i gamla skönhetsnormer som lever vidare till i dag. Metoderna för hårborttagning är idag många utöver den ganska dåliga rakhyveln och det kan vara svårt att hitta det som passar dig bäst bland alla dessa. Här går vi igenom några populära metoder.

Permanent hårborttagning

Det har kommit mer och mer, vem skulle inte vilja slippa ta bort håret på benen till exempel så fort det växt ut. Idag finns det metoder som tar bort håret permanent, tillexempel hårborttagning nära Karlskrona och i andra platser i landet. Allt fler vill göra denna typ av behandlingar, enligt en artikel i Metro är det många som kan tänka dig att ta bort hår permanent. 

”De vanligaste typer av ingrepp man kan tänka sig är tandblekning, hårborttagning med laser, bukplastik, bröstlyft, laserbehandling av ytliga blodkärl och ögonlocksplastik”, skriver Metro.

Vax och IPL

Men det finns såklart andra metoder att ge sig an. Du kan tillexempel skapa ditt egna vax för att vaxa benen ekologiskt. Att ta bort kroppshår med varmt vax är en gammal och beprövad metod. I denna artikel från Svenska Yle finns ett recept på vax för hemmabruk. Det finns såklart andra alternativ för att underlätta din rutin för att ta bort hår., som inte involverar rakning. Du kan bland annat köpa färdiga vaxremsor, en precisionstrimmer och IPL för hemmabruk, tipsar Nyheter24.