Ett harmoniskt inrett hem ger bästa möjliga förutsättningarna till återhämtning och lugn och ro. Med enkla knep som att använda gröna växter och punktbelysning kan du snabbt skapa ett harmoniskt hem utan en totalrenovering. Varför inte ägna nästa helg åt att förvandla ditt hem till en avkopplande oas?

Att inreda ett ombonat hem behöver inte kosta skjortan. Utgå från det du redan har och måla om eller sy nya överdrag till kuddar. Komplettera med några nya möbler och inredningsdetaljer för att få det precis som du vill. Homeroom erbjuder möbler och inredning som passar alla plånböcker och med en rabattkod hos Homeroom har du dessutom möjlighet att inreda ditt hem till ett riktigt bra pris.

Så inreder du ett harmoniskt hem

Att inreda ett harmoniskt hem som maximerar återhämtningen efter en stressig dag bidrar till bättre balans i livet. Skapa en mjuk övergång mellan ljus och mörker med mysig punktbelysning och levande ljus. Välj flera svaga lampor, istället för en stark lampa mitt i taket, eftersom det ger en mycket lugnare känsla. Om du har en braskamin kan du skatta dig lycklig eftersom en sprakande brasa är den perfekta inredningsdetaljen i ett harmoniskt hem.

Välj gärna naturmaterial i inredningen, som till exempel sten, trä och rotting, då dessa material skapar ett rogivande intryck samtidigt som de har lång hållbarhet och är miljövänliga. Det är också viktigt att skala av och inte ha för många intryck i hemmet för att skapa förutsättningar för optimal återhämtning. Undvik att låta bord bli belamrade av diverse prylar utan låt istället ytorna vara tomma eller endast ha en vacker inredningsdetalj. Även väggarna bör vara avskalade och inte ha för många tavlor eller fotografier. Någon enstaka tavla eller en slingrande klätterväxt räcker för att skapa en rogivande miljö.

I ett harmoniskt hem bör det också finnas mycket textilier som dämpar höga ljud och ger en mysig stämning. Mjuka mattor, gardiner och härliga kuddar och plädar i soffan eller favoritfåtöljen är bra val. Även gröna växter ger en skön känsla i hemmet och det passar lika bra att fylla fönsterbrädan med krukväxter som att placera ut praktfulla gröna växter i stora krukor på golvet.

Bli lugn med hjälp av inredning

  • Inred med mjuka mattor och mycket tyger för ökad ljuddämpning
  • Välj naturmaterial som trä och rotting
  • Gröna växter skapar lugn och harmoni