Vår betyder sol, vind och mycket tid utomhus. Detta medför att man utsätter kroppen mot mycket temperaturförändringar vilket med tiden kan orsaka att huden blir torr. Genom att vara förberedd och hjälpa huden på traven kan man undvika att det blir allt för jobbigt.

Nu när våren tågar in i landet är det mycket som händer i kropp och själv. Med både sol, regn, vindar och ojämna temperaturer påverkas även huden. Många känner igen sig med att ha torr och känslig hy under dessa månader av året, vilket kan motverkas med rätta hjälpmedel.

Det är många delar som spelar in när det handlar om en välmående hy. Man brukar säga att huden avslöjar hur kroppen mår på insidan. Men självklart kan man hjälpa den på traven och lyxa till det effektiva hudkrämer till bra rengöring.

Såhär boostar du huden

Huden brukar kunna anpassa sig själv efter väder och vind. Men har man redan hunnit få torr hud kan det vara svårare att motverka. Addera en bra hudkräm direkt.

För många betyder vårtider torra händer. Men med rätt återfuktning hjälper man kroppen och kan undvika torra fnasor på knogarna. Ett gott tips är att ha en bra kräm lättillgängligt både hemma och i väskan när du är ute på vift. Dermalogica har krämer för återfuktning till exempel.

När man äntligen kan börja träna utomhus gäller det att man efter duschen direkt återfuktar även ansiktet. Luftens ojämna temperatur och fuktighet kan torka ut huden. Likaså gäller när man börjar spendera mer tid i solen. Var därför noga med solskydd!

Topphälsa skriver man även om hur viktigt det är att dricka tillräckligt med vatten, för hudens skull. Genom att dricka vatten håller man hudcellerna fyllda och glada vilket gör att huden känns mjuk och fuktig.