Få saker är så attraktiva som ett uppriktigt leende med vackra, vita tänder. Det ger ett fräscht och friskt intryck i alla sammanhang. För att tänderna ska hållas vita krävs ofta lite jobb men som tur är finns det enkla alternativ att ta till.

Vita tänder kräver framförallt två saker: god munhygien och bra blekningsmetoder. Med ett kit från Dentway kan du bleka dina tänder i flera nyanser på ett snabbt och smidigt sätt. Allt som krävs är ett par skenor som du sätter i munnen i upp till en timme och medan du läser, tittar på TV eller dansar runt i vardagsrummet blir dina gaddar strålande pärlvita. Du hittar också bra tandkrämer och tandborstar här som hjälper dig bevara ditt leende. Läs vidare om hur du bibehåller dina tänders vithet.

Därför blir tänderna gula

Missfärgade tänder är något som alla kan drabbas av och det kan bero på många olika saker, inklusive skador, vissa mediciner och sjukdomar. I de allra flesta fallen beror det dock på din livsstil. En av det vackra leendets främsta fiender är rökning, både då cigaretterna missfärgar dina tänder direkt men också eftersom blodcirkulationen sänks och det blir sämre syretillförsel till tandköttet. Andra, missfärgande ovanor är snus, rödvin och socker. Tyvärr är det dock inte bara ovanorna som kan göra dina tänder missfärgade; även nyttiga livsmedel som exempelvis blåbär och rödbetor innehåller ämnen som kan färga av sig. Det betyder inte att du måste sluta konsumera allt du gillar, men tandläkare rekommenderar däremot ett minskat intag och att du äter och dricker annat än vatten max fem gånger om dagen. Det ger tid åt munnen att återställa sitt naturliga PH-värde varje gång som du har förtärt något.

Boosta självförtroendet

Undersökningar har visat att många människor, särskilt kvinnor, är så missnöjda med sina leenden att de inte vill vara med på bild eller visa tänderna i offentliga sammanhang. Att kunna bleka tänderna ger därför en välkommen boost åt självförtroendet och kan innebära en radikal förbättring på humöret och livet i allmänhet. Kombinera därför en bra kostföring och god munhygien med en kvalitativ hemmablekning för bästa möjliga resultat.